Saturday, October 10, 2009

Privirea trecatoarea



Tu care treci pe langa mine ce vezi? Ce intelegi? Chiar privesti si incerci sa intelegi?
Sau macar nici nu privesti ci doar treci peste mine cum treci peste un pres care zice bine ai venit... te stergi de el si nu mai intri
Daca privesti vezi ce doresti sa vezi sau vezi ce nu iti doresti sa vezi?
Te intrebi de ce intreb? Te intreb ca tu sa te cercetezi... sa descoperi adevarul intreg.
Oare pivirea ta nu e influentata de o dorinta neimplinita sau cu o inima partinita sau cu o inima impietrita? Cum privesti? Ce vezi tu in mine? Lumina exprimata si daruita sau intunericul exprimat si daruit?
Ce priveliste imaginezi, ce imagine iti deseneaza?


Vezi un cimitir pustiu unde amaraciunea plange si curge incetul, unde bezna te inconjoara si te sufoca, unde gropile ca niste morminte asteapta sa te imbrace. Unde totul e gol si totusi pietre ascutite te inteapa. Unde rodul din viata e total extras si inlocuit cu venin umplut. Unde ca un orb fac pasi pe o cale in care doar iluzii si halucinatii stapanesc si ma calauzesc. Controlati ca niste roboti si fara simt ramas. Unde traiesc timpul meu pierdut intr-o moarte care care ma imbratiseaza in somnul adanc. Unde ma voi trezi sa simt pentru prima data doar in focul vesnic si vei avea ochii deschisi sa vad adevarul indeplin prin chin.


Tu, care treci pe langa mine ce vezi? Ce intelegi? Chiar privesti si incerci sa intelegi?


Sau mai degraba vezi o gradina unde bucuria se joaca? Unde Lumina stralucind inconjoara si te reinvigoreaza. Unde iarba verde plina iti alina picioarele si este pregatita cand cazi ca o perina, fin si delicat sa te sprijineasca. Unde e totul umplut de dragoste si unde florile cu miros dulce te ridica. Unde viata adevarata da rod in fiecare clipa, si cu pace plutesc si la toti daruiesc. Unde cu ochii care vad Totul, fac pasi pe o Cale care pe Isus urmez si Adevarul si Dreptatea stapanesc si ma calauzesc. Liberi ca niste copii fara griji si cu o simtire innocenta zambind. Unde traiesc zburand cu timpul intro viata unde plin de putere domnesc. Under vei trai cu simtire blanda plin de mila din vesnici in vesnici si vei fi prin dragostea fierbinte, niciodata nu voi muri.




Privirea ta trecatoare... oare e una care despretuiesti? Oare pe mine sau pe tine ma despretuiesti cand privesti?
Acuma intreaba-te cum privesti si la ce privesti?
Vezi un copil de Dumnezeu sau un mort care in foc se va trezi?

No comments:

Post a Comment