Saturday, September 4, 2010

Muzica

Muzica

Muzica ce-L Proslăvește pe Dumnezeu, pe Domnul Isus crează o atmosferă, o armonie, unde Prezența Duhului Sfânt este ca roua cristalină, sfântă; acea rouă căzând printr-o plutire blândă peste natura pură, care însetează să fie înduioșată de blânda răcoare Cerească.
                Muzica din Dumnezeu și în Dumnezeu este atunci când ești copleșit, îngropat, scufundat în El. Muzica prin Duhul Sfânt și-n Cuvânt este  închinarea Cerească, unde Cerul, împreună cu Dumnezeu, se așază în om, peste om și în împrejurul lui. Inima se gândește departe, plutind adânc într-un Ocean Divin. Când smerenia și blândețea te coboară mai adânc decât firea, tot ce este rău și spurcat moare, iar ce este Viață, Bun și Adevărat ia ființă, se înalță, se naște.
                Muzica creștină trebuie să-L reprezinte, în primul rând pe Domnul Isus; pe El trebuie să-L recunoască și El trebuie să fie scos în evidență, numai El și nimeni altcineva. Muzica creștină înseamnă doar El, în așa fel ca omul să fie copleșit de El și de nimic altceva. Trebuie să fie o închinare în Duh și Adevăr, în așa mod ca să fie doar El și omul care face legătura cu El, prin muzică. Muzica are nevoie de Adevăr ca să-L reprezinte pe Domnul Isus așa cum e; un Adevăr sincer, legat cu lepădare de sine, iar, legat de Adevăr, trebuie să fie Duhul Sfânt. Duhul Sfânt e acela care face legătura între om și Dumnezeu. Duhul Sfânt e Prezența Lui Dumnezeu, de aceea..... e nevoie de Adevăr ca să recunoaștem Duhul Lui și nu o lucrare falsă. De aceea, Duhul Sfânt nu e fără de Adevăr și nici Adevărul fără de Duhul Sfânt. Totuși, acestea lucrează împreună, ca omul să intre într-o scufundare, îngropare, adâncire în Dumnezeu, în Domnul Isus. De aceea, muzica creștină trebuie să dăruiască acea îngropare, scufundare în Dumnezeu; trebuie să te îmbrace, să te acopere și să te simți că ești pe o altă lume. Dar e necesar să realizăm că Adevărul împreună cu Duhul Sfânt ne învață că Inima Lui este Blândă și Smerită. Aceasta ne învață că acea lume poate fi dăruită doar prin muzica blândă, care te mângâie, te acoperă și te face să fii înălțat spre El. Totuși, înainte de blândețe vine smerenia… De ce? Fiindcă în smerenie îngropi răul, firea și ai acea lepădare de sine,  prin care-L recunoști doar pe El. Îndrăznind să mergi înaintea Lui, prin smerenie te renaști și te înalți spre Ceruri; prin smerenie atingi Blândețea Domnului Isus.

                Muzica creștină e după Inima Domnului Isus --- o Inimă Blândă și Smerită. De aceea, nu există o altă muzica, ce se poate numi creștină, dacă nu e după Inima Lui. Să nu uităm: în o Inimă ca a Lui nu există răutate și necredință, ci există Iubire, Cuvântul Său, Duhul Sfânt, Adevărul Întreg, Credința Sfântă și plină de Putere.

                Muzica creștină înseamnă să cobori Cerul pe pământ; muzica creștină înseamnă să aduci Prezența Lui Dumnezeu și să alungi orice răutate; muzica creștină înseamnă să atingi Nemărginirea, să fii atins de ce este Nepătruns. Muzica creștină exista în Ceruri, era o formă de închinare de care îngerii se foloseau, o închinare cu adevărat plăcută Tatălui. Muzica creștină se face doar prin și cu Domnul Isus. Muzica fără Duhul Sfânt e o minciună, iar cea fără Adevăr e o amăgire. Totul e legat și nimic nu lipsește dintr-o muzică creștină.


No comments:

Post a Comment