Friday, March 26, 2010

Matei III - Prima Lectie

Matei III – Lecția

·       Prima Lectie : “In vremea aceea”

Capitolul 3 din Matei  începe zicînd; “În vremea aceea a venit.. “. Se pare că ne zice despre o vreme și nu ne relatează despre acea vreme. Însă, pe fond istoric, chiar și anumite exemple din Biblie ne arată că pe vremea cînd a început Dumnezeu lucrarea de venire a Lui Mesia, a fost o perioadă foarte disperată. Istoricii ne vorbesc că vremea era grozav de săracă pentru Israel, pentru poporul Lui… erau vremuri de disperare, ca pe vremea lui Moise, în robie, cînd evreii înalțau rugăciuni, suspine și gemete spre Dumnezeu, tot așa și acum… oamenii mureau, erau plin de boli, ciume și multe lucruri ce-l robeau  pe Israel.
                Pentru ei, singura mîngîierea era Templul și religia lor strictă de a scăpa de o realitate-acea religie ce devenise foarte rece, care nu-L implica pe Dumnezeu (și nici Cuvîntul Lui), ci doar lucruri omenești aspre, care dăruiau speranțe prin moduri greșite.  Însă alții erau disperați și își puneau nădejdea în Dumnezeu. Ei Îl așteptau pe Mesia, Îl așteptau pe Unsul Lui Dumnezeu să aducă ungerea puterii Duhului Sfant. Sunt multe exemple unde oamenii așteptau Împărăția Lui Dumnezeu pe care trebuia să o aducă Mesia.
                Totuși, mulți iși pierdeau nădejdea datorită faptului că în acele vremuri nu se mai auzise de sute de ani  Cuvîntul Domnului; nu se mai auzise sau văzuse un prooroc. Se pare că Dumnezeu i-a părăsit și i-a lăsat. Mulți au ajuns într-o credință rece și falsă; o credință în necredință; așa au ajuns fariseii și mulți dintre fruntași. Nu mai credeau în Cuvîntul Lui, în puterea Lui Dumnezeu, în prooroci. Era o vreme mai mult decît disperată, iar sărăcia domina peste Israel.
                Ce mare e Dumnezeu! El ne arată cînd nu mai este scapare, eliberare, vindecare, mîngîiere la nimeni. Chiar dacă nu mai este speranță, El tot o aduce; El tot aduce biruință și Mîntuire. Dumnezeu, de multe ori cînd suntem în vremurile cele mai disperate, cînd zicem “că El a uitat de noi, nu mai auzim nimic de la Domnul..”, chiar atunci ne arată că El poate. El nu ne uită, ci El ne așteaptă să ne ațintim privirile spre El, să ne încredem în El și să vedem că speranța pe care o dă El, Mîntuirea Lui, niciodată nu dă greș. Să ne amintim un lucru atunci cînd nu mai este nădejde sau credem că nu se mai se mai poate face nimic: El cu siguranță poate. Pentru Dumnezeu niciodată nu a existat ceva cu neputință, ci El întotdeauna poate dărui izbăvire. Să luăm aminte: atunci cînd poporul Israel a fost în cele mai disperate vremuri, a venit Domnul Isus și a adus Mîntuirea; atunci cînd nu s-a mai auzit de Cuvînt… de Lege… a venit Isus cu Harul.
                Doar să ne încredem în El și să nu ne pierdem nădejdea în Dumnezeu, pentru că Isus e Viu și Dumnezeu e Lucrător ca să ne scoată din orice greutate.

No comments:

Post a Comment