Friday, March 26, 2010

Te satura Domnul? 11/03/2010

Ioan 4:14  Dar oricui va bea din apa, pe care i-o voi da Eu, în veac nu-i va fi sete; ba încă apa, pe care i-o voi da Eu, se va preface în el într-un izvor de apă, care va ţâşni în viaţa veşnică.

Mie, Domnul îmi vorbește minunat prin acest verset. Motivul e că-mi vorbește de nevoia de a fi nu pentru o clipă ci sa fi hrănit veșnic.

 În Psalmi, Domnul ne vorbește, prin Cuvîntul Său… ‘‘gustați să vedeți ce bun este Domnul!‘‘ Cred că,într-un fel, Isus ne vorbește ceva similar, adică… din moment ce gustăm; ne hrănim din El, nu ne va mai fi foame.  Nu ne va mai fi foame de lume, de lucrurile firești, de întuneric și orice lucru care nu este de la El; adică… din momentul în care gustăm din El, nu vom mai dori și nu vom avea poftă de nici o altă hrană, ci El, ca Hrană, ne va sătura.

                Ne vin de multe ori săgețile acelea arzătoare care ne întreabă și ne zic… de ce să-L urmăm pe Isus cînd suferim atît de mult, cînd e așa de greu, etc; vin tot felul de săgeți arzătoare care ne zic că nu merită, dar noi, care am gustat din Domnul Isus, am gustat din Duhul Sfînt… orice ne-ar zice.. ce ne satură pe noi ca motivație… e foarte greu să explic; dar ce vreau să zic este că oricît de multe întrebări, oricîte nevoi… motivul care ne satură, care ne zice că e un motiv destul de bun de a-L sluji pe El, este că am gustat din El, că EL e așa de Bun și în El este singura Adevarată Împlinire care ne satură nevoile noastre.

                Cred că de multe ori noi găsim împlinirea în multe lucruri care nu sunt în El, sunt izvoare tulburate, murdare și care nu ne satură, ci ne lasă mai degrabă  goi. Totuși, noi care am gustat din El cu adevărat, prin rugăciune și momente de nedescris.. nu vom căuta un alt izvor sau altă hrană.. fiindcă EL este deajuns și nu vom avea nevoie de nimic altceva; Harul Lui este deajuns să ne sature de toate plăcerile noastre, împlinirele noastre. Să nu ne înșelăm, trebuie să ajungem la starea aceea încît orice ar fi, orice s-ar întîmpla.. Domnul Isus să ne fie deajuns, EL să ne sature. E trist că nu toți am ajuns la starea aceea ca El să ne sature… tot trebuie să mergem la alte lucruri ca să ne hrănim cu firea și să ne golim în Duh; să fim goi față de Dumnezeu… fără El și fără viața veșnică.

                Dacă noi nu gustăm din El cu adevărat și nu ajungem la starea aceea, încît doar EL să ne sature, nu vom avea viața veșnică. De ce? E clar… Dumnezeu nu dorește să aibă oameni care nu-L iubesc, ci oameni care să iubească tot ce este El, tot ce este Bun. De aceea trebuie să realizăm că, dacă nu gustăm din El, Domnul nu va risca să se întîmple în Ceruri ce s-a întîmplat cu Lucifer, care s-a iubit pe sine însuși mai mult decît pe Dumnezeu, a iubit mai mult minciuna și păcatul. Și dacă ajungem să gustăm din EL, din dragostea Lui și să găsim plăcere în credința adevărată, descoperită de Dumnezeu, atunci nimic altceva nu vom dori, decît pe El, în fiecare clipă, cînd facem orice… vom realiza că ajungem la starea aceea de credință, de dragoste, încît să iubim tot ce este Dumnezeu și, prin faptul că iubim tot ce este El și  tot ce este Domnul Isus, trebuie ca El să traiască prin noi; viața Lui să trăiască prin viața noastră…

                Să ne rugăm, în primul rînd, ca să ajungem la starea aceea în care Domnul Isus ne satură, în care nu vom avea nevoie de nimic altceva… nu vom avea nevoie de nici un alt motiv de a trăi cu El, de a-L sluji, de a ne închina… de a trăi în fiecare clipă prin El.. și-n toate acestea, în așa fel încît noi, trăind prin El, să iasă izvoarele vieții de la EL. Numai așa suntem siguri că avem viața veșnică.
                Oare cum ne va sătura Domnul Dumnezeu din veșnicii în veșnicii, cînd nici într-o viață scurtă, trecătoare nu ne săturăm cu El? Oare cum va fi din veșnicii în vesnicii dacă nici aici El nu ne este deajuns; tot  ne mai trebuie ca alte lucruri să ne sature. Dacă e așa… chiar credem că suntem pregătiți pentru Ceruri? Să ne rugăm pentru a  găsi cu adevărat plăcere în El, să fim săturați în El.

Ioan 6:35  Isus le-a zis: "Eu sunt Pâinea vieţii. Cine vine la Mine, nu va flămânzi niciodată; şi cine crede în Mine, nu va înseta niciodată.
Ioan 7:37  În ziua de pe urmă, care era ziua cea mare a praznicului, Isus a stat în picioare, şi a strigat: "Dacă însetează cineva, să vină la Mine, şi să bea.
Ioan 7:38  Cine crede în Mine, din inima lui vor curge râuri de apă vie, cum zice Scriptura."

No comments:

Post a Comment